onsdag 30. januar 2013

SOLRIKT og IDYLLISK på Løland

Vi har vært på leit etter hytte i bortimot 2 år, litt sånn av og på egentlig. Fant liksom ikke drømmeplassen helt.
Sommeren 2012 etter å ha vært oppe på Evje, hvor Mettes far har hytte, fant vi ut at vi skulle gjøre litt mer alvor utav det. Vi reiste litt rundt på Evje i Hornnes kommune og kikket, og FANT en på Gautestad ved Høvringsvatnet, men den gikk ikke til oss. Det var egentlig helt greit ettersom det kunne ta 2,5-3t å komme seg dit for. Vi landet tilslutt på en helt annen plass, nemlig Lyngdal.

Hytte ligger i en "gryte" slik at vi ikke får for mye vind, ikke langt fra et fiskevann, det tar oss ca 2 timer å kjøre bort, ingen strøm, ikke lagt inn vann (foruten brønn med pumpe rett utfor døra), men har solcellepanel.

Da vi kjøpte hytta var også planen at vi ikke skulle være nødt til å gjøre noe med den med en gang, annet enn vedlikehold, men planene kom fort på bordet... Nå er vi igang med tegninger på et lite påbygg, men først må våren i det minste komme. Imens gleder vi oss over "det lille vi har" :)

Fakta om hytta:
Byggeår: 1974
Tomt: 1 800 kvm
Hyttas primærrom er på 37kvm. Bruksareal på ca 40kvm. Bruttoareal på ca 44kvm.

Utnyttelsen av den lille hytta er jo god, stue, kjøkken og gang som primær rom, og oppi alt dette har de klart å lage 3 soverom... Ellers er innredningen typisk hyttestil med furugulv og panel på veggene.
Solcelle panel  og gass til matlaging, samt vedovn fra Jøtul. Ser ikke ut, men den varmer veldig bra ;)

Hytta har også 1 bod utenfor som er bygget i 2004.
Utedo/redskapsbod ca 30m fra hytta.
Jordkjeller til oppbevaring av bl.a ved.

Selve plassen beskrives som solrik og idyllisk i et populært hyttefelt og det er vi enig i :)


3 kommentarer:

 1. Test på om det går ann å legge inn kommentarer ;)

  SvarSlett
 2. Hei, er enig Løland er topp plass om sommeren.(og vinter ;) Kjenne meg igjen på bilde ;)fine plass dokke he, det er så koseligt utan strøm og gå i brunnen itte vatn, sjølv går me ein liten tur itte vatn..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elin. Har dere hytte på samme felt? :)

   Slett